Blondie

Hallo, mijn naam is Hannah (maar mijn vrienden noemen mij meestal ^^^).

Mijn favoriete bezigheden hebben allen iets te maken met: het menselijk lichaam, energie, nieuwe dingen ontdekken/leren, sporten, wetenschap, reizen, het bewustzijn, planning en organisatie, coachen/mentoren en vooral: creativiteit.

Ik heb deze blog in 2016 geopend omdat ik nood had aan meer structuur in mijn gedachten. Een inkijk in mijn zogenaamde ‘binnenwereld’ zal je op de pagina ‘hersenkriebels’ vinden.

Daarbovenop zag ik de blog als een mooie gelegenheid om andere ervaringen online te delen. Ik ben stap voor stap op ontdekking in deze fantastische ‘buitenwereld’ en bied deze levenservaring maar al te graag aan onder de vorm van reisverslagen, lesgeeffilmpjes, coaching en motivatie, etc.

REIZEN

Mijn manier van reizen is eerder avontuurlijk en ervaringsgericht (alhoewel je jezelf soms ook eens wat peace & quiet moet gunnen). In bijlage 1 krijg je een overzicht van welke landen ik al de kans heb gegrepen om te bezoeken.

WERKGERELATEERD

Officieel heb ik een bachelor in het secundair onderwijs voor de volgende vakken: (natuur)wetenschappen, biologie, aardrijkskunde en lichamelijke opvoeding. Hierbovenop behaalde ik een attest EHBO en yoga instructeur. Indien je meer (algemene) informatie wenst over mijn competenties en mijn CV, gelieve dan bijlage 2 te bekijken.

Zoals hierboven vermeld is een van mijn grote passies ook lichamelijk bewustzijn of welzijn in het algemeen. Als je meer in diepgang hierover wil lezen, ga dan naar bijlage 3.

DOELSTELLINGEN

Tenslotte herhaal ik hier graag nog eens mijn doelen voor dit platform. Ik heb geleerd dat transparantie en openheid leiden tot de juiste vervullingen van mijn dromen.

  • Momenteel werk ik als mentor in een Freinetschool. Ik ben op zoek naar een aanvullende carrière waarin ik mijn talenten ten volle kan uiten.
  • Ik ben op zoek naar ‘like-minded’ mensen die mijn droom samen willen realiseren.
  • Ook zoek ik meer personen die open staan voor nieuwe ontdekkingen en/of die met een leergierige blik in het leven staan.
Bijlage 1: *bezochte landen* (25 down, many more to go!)
Bijlage 2: *CV* (contacteer me indien meer informatie gewenst)
Bijlage 3: *mijn visie op welzijn*

Er was eens een 7-jarig meisje die niets liever deed als bewegen (mezelf dus). Ik startte als karateka op vroege leeftijd en ontwikkelde op die manier een passie voor sport. Mijn lievelingsactiviteiten? In het bos spelen en kampen bouwenkarate en turnen.

Na enkele jaren in het middelbaar de richting wiskunde-wetenschappen gevolgd te hebben merkte ik op dat ik toch nog wat miste. Ik besloot te veranderen van richting en sportwetenschappen te volgen. Daar kreeg ik een uitgebreidere lichamelijke opvoeding.

Na 11 jaar karate had ik het toch wel gehad en kreeg men sportleven een andere wending. In plaats van een meer individueel gerichte sport veranderde ik naar een teamsport: rugby. Na 7 jaar als rugbyspeelster heb ik buiten heel wat vaardigheden ook belangrijke relationele waarden geleerd.

Denk maar aan teamspirit, fairplay, omgaan met verlies, respect, en nog vele anderen.

Aan de hogeschool volgde ik een lerarenopleiding. Men visie op het vak veranderde hierdoor.

Sport, turnen, L.O. of lichamelijk bewustzijn draait niet enkel om wat je kán, maar ook wat je ként (kennis) en hoe je omgaat met anderen.

Na men diploma ben ik de wijde wereld in getrokken. Ik ontdekte fitness en yoga en opnieuw veranderde men visie op het vak. Het draait niet steeds rond om ter snelst snelste lopen, je intensief opspannen, winnen of de sterkste zijn.

Tot lichamelijk bewustzijn behoort ook even je gedachten vergeten, je focus op je lichaam brengen en daarin ontspanning en rust vinden.

Er wordt weleens gesproken van de drie pijlers van een persoon: het lichaam, de gedachten en de ziel. Als deze drie pijlers in evenwicht zijn kan geluk ervaren worden. 

Kortom: 

beweging in zijn geheel is mijn persoonlijke sleutel naar geluk.

%d bloggers liken dit: